14.11.2022. 11:23
0
Edin Džeko u timu kola italijanske Serie A
FOTO: AFP
Fudbaleri Intera savladali su u 15. kolu Italijanske Serie A ekipu Atalante rezultatom 2:3, a kreator velikog preokreta bio je kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko.

Dijamant je pogađao u 36. i 56. minuti, a sa ova dva gola stigao je do ukupno šest u Seriji A ove sezone, čemu je dodao i dvije asistencije. Džeko je dodao i tri gola u Ligi prvaka.
Sjajna partija nije prošla nezapaženo pa je Dijamant uvršten u idealni tim kola Serie A prema renomiranom sajtu “Sofascore”. Džeko je dobio ocjenu 8.1, a pored njega u vrhu napada su Moize Kean (Juventus), te M'bala Nzola (Spezia), prenosi N1. 

Ideal tim 15. kola Serie A:

Golman: Vicario (Empoli) 8.4

Odbrana: Izzo (Monza) 7.7, Walukiewicz (Empoli) 7.5, Ismajli (Empoli) 7.8

Vezni red: Carlos Augusto (Monza) 8.5, Elmas (Napoli) 8.2, Calhanoglu (Inter) 8.2, Kalulu (Milan) 7.7.

Napad: Kean (Juventus) 8.5, Nzola (Spezia) 8.5, Džeko (Inter) 8.1.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.