27.11.2022. 9:24
0
Navijači Hrvatske razvili veliku zastavu, Dalić na rubu suza: Ne mogu vam ništa obećati
Hrvatska danas od 17 sati igra protiv Kanade u utakmici drugog kola Svjetskog prvenstva. Hrvatski navijači okupili su se u Dohi nekoliko sati prije utakmice i razvili hrvatsku zastavu od 200 metara. Došli su reprezentativcima ispod prozora, a potom se spustio selektor Zlatko Dalić i zahvalio im na podršci.

Dalić se spustio među navijače

- Ne mogu vam ništa obećati - rekao je selektor Dalić na rubu suza nekoliko sati uoči utakmice, a onda su ga prekinuli navijači, prenose hrvatski mediji.

- Ma nema obećanja, već smo ih pobijedili.

Potom je uslijedilo skandiranje "Hoćemo pobjedu" i "Zovi, samo zovi."

Nakon Dalića među navijače su se spustili i reprezentantivci Dejan Lovren i Borna Barišić, a među njima je bio i predsjednik Saveza Marijan Kustić. Podsjetimo, nakon što je prošla gotovo cijeli svijet, sva velika nogometna takmičenja od Portugala do Rusije, najveća hrvatska navijačka zastava, duga čak 200 metara, stigla je i u Katar. 

Zastava od 200 metara i 100 kilograma

Momci iz Crikvenice dolaze u Dohu dan uoči utakmice s Marokom s čak 200 metara dugom i oko 100 kilograma teškom zastavom. Najveća hrvatska zastava razvijala se od Poljske do Portugala, od Engleske do Brazila i Rusije, a sada je došla i na Mundijal u Katar.

U Rusiji se na putu do hrvatskog srebra s njom pokrilo sve ruske trgove. Bila je dugačka 96, a široka 10 metara. Bila je pravi magnet za sve navijače. Kratili su je i šivali, a gdje god se pojavila, bio je to spektakl.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.