28.11.2022. 13:09
0
Srbija prokockala dva gola prednosti i remizirala s Kamerunom
Fudbalska reprezentacije Srbije i Kameruna odigrale su neriješeno 3:3, u prvom meču drugog kola G-grupe Svjetskog prvenstva u Kataru.

Srbija je većim dijelom utakmice imala terensku inicijativu i vodila je sa dva gola prednosti, ali su Kamerunci uspjeli za samo dvije minute da nadoknade zaostatak i izbore remi.

Od početka susreta reprezentacija Srbije krenula je napadački i imala je nekoliko prilika preko Mitrovića, ali je najboji strijelac srbijanskog tima bio neprecizan. 

Kamerun je poveo u 29. minuti golom Castelletta. Nakon ubačaja s lijeve strane loptu je u šesnaestercu N'Koulou glavom prebacio na drugu stativu gdje je utečao Castelletto i sa dva metra zatresao mrežu.

U finiši popluvremena Srbija je za dvije minute uspjela doći do preokreta. U prvoj minuti nadoknade Pavlović je najviše skočio u šesnaestercu nakon ubacivanja Tadića i sa desetak metara udarcem glavom pospremio loptu u mrežu. Dvije minute kasnije, nakon greške odbrane Kameruna, Živković je uposlio Milinković-Savića koji sa ruba šesnaesterca prizemnim udarcem pogađa lijevi ugao gola Kameruna.

Do trećeg pogotka Srbija je došla već nakon osam minuta drugog poluvremena, kada je  Mitrović nakon lijepe akcije srbijanskog tima napokon pogodio i svoju ekipu doveo do uvjerljive prednosti.

Kada se činili da je Srbija napokon "slomila" kamerunski tim, afrička reprezentacija je za samo dvije minute došla do izjednačenja. U 64. minuti Aboubakar je izbjegao ofsajd zamku i lob udarcem savladao golmana Srbije. Samo dvije minute kasnije isti igrač ponovo je pobjegao svojim čuvarima koji su i ovaj put neuspješno postavili ofsajd zamku, uposlio Choupo-Motinga kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara pogodi prazan gol. 

Do kraja meča igralo se otvoreno, obje ekipe imale su po nekoliko prilika ali se rezultat nije mijenjao.

Nakon dva kola Srbija i Kamerun imaju po jedan bod i u posljednjem kolu tražit će prolaz u osminu finala. 

U drugom meču drugog kola u ovoj grupi od 17 sati sastaju se Brazil i Švicarska, koji imaju po tri boda nakon prvih utakmica.



(Fena / Aldina R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.