30.11.2022. 8:34
0
FIFA pokreće postupak protiv Srbije! Internetom kruži kontroverzni snimak
FIFA nije pokrenula samo disiplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog navodno neprimjerenog navijanja dijela navijača tokom susreta Hrvatska – Kanada na Svjetskom prvenstvu.

Međunarodna nogometna federacija je pokrenula postupak i protiv Njemačkog saveza.

Grijeh, odnosno propust Nijemaca je bio u tome što su na konferenciju za novinare uoči utakmice Njemačka – Španija doveli samo selektora. A morao je biti i neko od igrača.

Naime, FIFA jasno propisuje kao obavezu da na press konferencijama uoči utakmice moraju sidjelovati selektor i barem jedan igrač. Kazna će u ovom slučaju biti, oko 10.000 eura.

No, FIFA-i je upućena i prijava protiv Srbije! I to od većeg dijela albanskih navijača, iako Albanije, jasno nema na ovom Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Povod prijavi je videozapis koji kruži po društvenim mrežama.

U njemu je gerupa navijača Srbije u Kataru pjeva pjesmu koja “…negira prostornu cjelokupnost Republike Kosovo…”. Bit će zanimljivo osluhnuti što će s ovom prijavom učiniti FIFA.




(Admir O.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.