30.11.2022. 15:12
0
Dalić: Protiv Belgije bez kalkulacija
Reprezentacije Hrvatske i Belgije odigrat će sutra na Ahmed bin Ali stadionu odlučujući susret za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Biće to duel reprezentacija koje su na prošlom svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine osvojile srebro, odnosno bronzu.

Nakon dva odigrana kola u grupi F Hrvatska je u mnogo boljoj poziciji od Belgije, te joj je dovoljan samo jedan bod za plasman u nokaut fazu takmičenja. Međutim selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić kazao je da ih neće zavarati lošija izdanja Belgijanaca u posljednje vrijeme i da neće kalkulisati već će pokušati ostvariti pobjedu.

- Ja ne mislim ništa o tome što se kod njih događa već mislim o drugoj reprezentaciji svijeta i njenim igračima. Mi razmišljamo o Belgiji, njihovoj kvaliteti i dobrim stranama, jer ne mogu oni preko noći zaboraviti igrati nogomet. Oni su top reprezentacija, ako gledamo rang listu oni su top 2, a mi 12 - izjavio je Dalić na pres-konferenciji uoči utakmice.

Istakao je da nema mnogo razloga da mijenja sastav koji je igrao protiv Kanade, ali da će donijeti odluku na treningu.

Tvrdi da je Belgija jedna od najjačih reprezentacija sa sjajnim trenerom Robertom Martinezom, igračima poput Hazarda, De Bruynea i Lukakua, ali da je i njegova momčad jako kvalitetna. Uvjeren je da je Belgija najkvalitetniji tim u njihovoj grupi te da će susret protiv nje biti teži od onog protiv Maroka u prvom kolu.

Napadač Belgije Romelu Lukaku zbog povrede nije započeo nijedan meč na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali Dalić očekuje da će u sutrašnjem meču biti u početnih 11.

Veznjak Hrvatske Mateo Kovačić smatra da ih očekuje teška utakmica, ali kaže da su spremni i da moraju odigrati kvalitetno kao protiv Kanade.

Ove reprezentacije odigrale su kroz historiju osam susretu u kojima su ostvarile po tri pobjede i poraza, uz dva remija. 

Susret između Hrvatske i Belgije igrat će se sutra u 16 sati, kao i drugi susret u grupi F između Kanade i Maroka.

Hrvatska i Maroko zauzimaju prve dvije pozicije u grupi sa po četiri boda, trećeplasirana je Belgija sa tri, dok je Kanada posljednja bez bodova.  


(Fena / Aldina R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.