30.11.2022. 22:10
0
Drama u grupi C. Dalje idu Argentina i Poljska
FOTO: AP
Mnogo drame viđeno je u posljednjem kolu u grupi C u okviru Svjetskog prvenstva koje se ove godine igra u Kataru. Prolaz dalje su izborile reprezentacije Argentine i Poljske.

Veliki broj kalkulacija postojao je uoči ovih utakmica, a na kraju su prolaz u osminu finala izborile selekcije Argentine i Poljske.

Argentina je bila dosta bolji protivnik od Poljske tokom cijelih devedeset minuta, te su sasvim zasluženo ostvarili pobjedu od 0:2.

Imali su Argentinci veliku šansu da dođu do vodstva u u 39. minuti kada je dosuđen penal nakon prekršaja nad Messijem.

Upravo je Leo Messi šutirao jedanaesterac, ali je njegovu namjeru sjajno pročitao golman Poljske Szczesny, te je odbranio njegov udarac.

Prvi gol Argentina je postigla na samom otvaranju drugog poluvremena. Igrala se 46. minuta kada je Mac Allister pogodio nakon asistencije Moline.

Prvo mjesto u ovoj grupi Argentini je ovjerio Alvarez golom u 67. minuti utakmice i to nakon asistencije Fernandeza.

Ozbirom na poraz Poljske od 2:0, Meksiku je trebala pobjeda od tri razlike kako bi izborili prolaz u narednu fazu takmičenja.

Nakon prvog poluvremena ni u ovoj utakmici nije bilo golova, ali su Meksikanci napadali svim silama kako bi došli do vodstva.

To im je pošlo za rukom u 47. minuti kada je Martin postigao gol nakon asistencije Montesa, a samo pet minuta kasnije bilo je 0:2. Strijelac drugog gola bio je Chavez.

Meksiku je trebao još jedan gol, ali ga nisu uspjeli postići. Tačnije uspjeli su postići dva gola, ali oba su im poništena zbog nedozvoljene pozicije.

Meksikanci su krenuli naprijed kako bi pokušali postići gol za prolaz, ali ih je šokirao Al Dawsari u 95. minuti, te je pogodio za 1:2 i tako potvrdio prolaz Poljske u osminu finala.

Zanimljivo je to da su Meksiko i Poljska imali isti broj bodova, kao i istu gol razliku, te se činilo da će putnika u osminu finala odlučiti broj žutih kartona.

Meksiko je imao sedam žutih kartona, dok su Poljaci zaradili pet žutih kartona i baš zato su Meksikanci morali krenuti po treći gol, ali na kraju su primili gol i tako je definitivno potvrđen prolazak Poljske u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Tako će u osmini finala igrati Francuska i Poljska, dok će Argentina igrati protiv Australije, prenosi Sportsport.ba


(Erna H.) 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.