1.12.2022. 20:35
0
„Nema potrebe da se izvinjavam bilo kome“: Messi se oglasio nakon incidenta
FOTO: Skysports.com
Već nekoliko dana jedna od glavnih fudbalskih tema je incident koji se desio nakon utakmice drugog kola Mundijala između Argentine i Meksika, u kojoj su „gaučosi“ slavili rezultatom 2:0.
Pojavio se snimak na kom se vidi kako u svlačionici Argentine, kapiten ove reprezentacije i najbolji fudbaler iste Lionel Messi gazi po meksičkom dresu.

Taj postupak, očekivano, žestoko su osudili Meksikanci, a najostrašćeniji je bio meksički bokser Kanelo Alvarez.

„Vidio sam da je Mesi čistio pod našim dresom i zastavom. Treba moliti boga da ga ne pronađem. Baš kao što ja poštujem Argentinu, on treba poštovati Meksiko. Ne govorim uopšteno o svim Argentincima, već samo o ovoj gluposti koju je Mesi napravio u svlačionici i što smo svi vidjeli.“


Ta izjava nije mogla da prođe nezapaženo. Mnogi su stali u stranu fudbalera PSG, a Meksikanac se ubrzo izvinio.

„Dopustio sam da me ponese strast i ljubav koju osJećam prema svojoj zemlji i dao sam komentare koji nisu bili na mestu, pa želim da uputim izvinjenje MeSsiju i narodu Argentine. Svaki dan naučimo nešto novo“, priznao je Kanelo.

Čekali smo pet dana od te utakmice da Messi iznese svoju stranu priče. Slavni fudbaler rekao je da nema potrebe da se ikome izvinjava, da je sve to bio samo nesporazum.

„Mislim da je to bio nesporazum. Svako ko me poznaje zna da nikoga ne omalovažavam. To je stvar svlačionice. Ne moram nikome da se izvinjavam, nisam omalovažavao dres Meksika“, rekao je Messi.

Argentina je poslije senzacionalnog poraza u prvom kolu Mundijala u Kataru od Saudijske Arabije (2:1) zabilježila dvije pobede, najprije u pomenutoj utakmici protiv Meksika, a potom i protiv Poljske (2:0), i tako kao prvoplasirani tim grupe C obezbjedila plasman u osminu finala, prenosi Nova.rs.


(Erna H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.