6.12.2022. 10:58
0
Kraj karijere za Ronalda: Više ga ne žele ni Portugalci
FOTO: AP
U Portugalu je sprovedena anketa o tome treba li Cristiano Ronaldo i dalje biti u prvih 11 reprezentacije ove zemlje, a rezultati su sve osim dobri za legendarnog fudbalera.

Cristiano Ronaldo prolazi kroz jako težak period života i karijere. Jedini je fudbaler na Svjetskom prvenstvu u Kataru koji nema kluba nakon razlaza s Manchester Unitedom, a sada mu teško pada vijest da ga ne žele ni Portugalci.

Naime, Portugal je završio prvi u H grupi sa šest bodova gdje je slavio protiv Gane i Urugvaja uz poraz od Južne Koreje, a Ronaldo je postigao jedan gol i to iz penala u trijumfu protiv Gane.

Međutim, nije mu to mnogo pomoglo kada je mišljenje navijača Portugala u pitanju. Danas Portugal igra utakmicu osmine finala protiv Švicarske i sprovedena je anketa o Ronaldu, a rezultat je ponižavajući.

Portugalski list "A Bola" objavio je anketu u kojoj je svoje čitaoce pitao da li Ronaldo treba da bude u početnoj postavi protiv Švicarske, a njih 70% odgovorilo je da ne treba.

"Zašto bi igrao od početka? Nije igrao u prvoj momčadi kluba, nije u formi, kaže da se želi boriti za naslove, a svakih sedam dana se razboli", upitao je jedan od fanova.

"Ne bi ga trebalo ni zvati nakon svega što se dogodilo u Manchester Unitedu", dodao je drugi, osvrnuvši se na intervju Portugalca koji je dao Piersu Morganu, a koji je doveo do raskida ugovora s Crvenim vragovima.

Jedan od navijača se odlučio pošteno našaliti s Ronaldom, napisavši da on nije CR7 nego CR37, aludiravši na njegove godine.

Ipak, bilo je i onih koji su ga branili. "Svi ga žele vidjeti kako pada, ali u njemu Portugal ima vođu, prvaka, pobjednika. Njegovo Svjetsko prvenstvo počinje sada", jedan je od komentara, piše Sportsport.ba. 


(Erna H.) 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.