8.12.2022. 15:20
0
Ronaldo se javio, tvrdi da zna šta je trenutno najveći problem
FOTO: skysports.com
Cristiano Ronaldo oglasio se na društvenim mrežama pred utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv selekcije Maroka, koja je na programu u subotu od 16 sati.

Portugalci su bili uspješni u grupnoj fazi, zatim su razbili Švicarsku sa 6:1, a sada ih čeka duel sa Marokom, iako su možda i sami priželjkivali da će to biti Španija, koja je neočekivano ispala od afričke selekcije na penale.

Sve vrijeme dok Portugalu ide dobro, pojavljuju se razne priče oko Cristiana Ronalda, koji je Kataru postao slobodan igrač jer mu je Manchester United raskinup prijevremeno ugovor zbog svih stvari koje je izrekao u eksplozivnom intervjuu Piersu Morganu.

Ronaldo je ušao i u sukobu sa Fernandom Santosom, selektorom Portugala, koji je bio vidno razočaran Ronaldovom reakcijom kada je shvatio da mora napustiti igru protiv Južne Koreje u 3. kolu grupne faze.

Ronaldovo ponašanje je dovelo do toga da ga Santos ostavi na klupi u duelu sa Švicarskom, pa je tek u finišu dobio šansu da zaigra. Teren je opet napustio ljutito, prvi je krenuo prema svlačionici, a dan kasnije je bez dozvole otišao da radi u teretani iako je bilo planirano da odradi trening na terenu zajedno sa igračima koji su manje igrali ili nisu uopšte igrali protiv Švicarske.

Najčitaniji portugalski list Record jutros je objavio da je Ronaldo namjeravao da napusti reprezentaciju zbog neslaganja sa selektorom, ali da je u posljednji čas preinačio odluku svjestan mogućih posljedica. Međutim, ubrzo je stigla intervencija i Portugalski nogometni savez je sve to demantovao.

"Vijesti koje su objavljene u četvrtak, a tiču se odlaska iz reprezentacije našeg kapitena Cristiana Ronalda nakon razgovora sa selektorom, Fernandom Santosom su tema našeg saopštenja. Nogometni savez želi da javnost bude upoznata sa tim da kapiten naše reprezentacije, Cristiano Ronaldo, nije zaprijetio da će otići u toku Svjetskog prvenstva u Kataru", stoji u jednom dijelu saopštenja portugalskog saveza.

Sad se Ronaldo i sam oglasio, pa je na Instagramu napisao zanimljivu motivirajuću poruku:

"Grupa previše ujedinjena da bi je vanjske sile razbile. Nacija previše hrabra da bi dopustila da je prestraši bilo koji protivnik. Tim u pravom smislu te riječi, koji će se boriti za san do kraja! Vjerujte nam! Samo naprijed , Portugal!", napisao je CR7.

Bilo je jasno da će i Portugalski savez i Ronaldo pokušati da se zaštite od medijskih napisa, no s obzirom na ponašanje bivšeg igrača Manchester Uniteda, zaista nije nemoguće da je sve istina što se jutros pojavilo u portugalskoj štampi.

Međutim, cilj je da se fokus prebaci na reprezentaciju, ali u narednim danima mogli bismo imati raznog prljavog veša, naročito onda ako reprezentacija ispadne od Maroka.

Što se Ronalda tiče, on bi početkom 2023. godine trebao put Saudijske Arabije gdje je navodno dogovoren potpis ugovora sa Al Nasrom koji mu daje čak 500 miliona eura za 2,5 godine, piše Sportsport.ba


(Erna H.) 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.