9.12.2022. 15:06
0
Katar 2022: Poznati sastavi Hrvatske i Brazila, Dalić iznenadio sa prvih 11
Hrvatska od 16 sati igra protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Protiv prvog favorita za titulu Hrvatska će utakmicu igrati u Al Rayyanu na stadionu Education City, a pobjednik ovog dvoboja izborit će mjesto među četiri posljednje reprezentacije takmičenja i meč protiv boljeg iz susreta Argentine i Nizozemske. Utakmicu sudi Englez Michael Oliver.

Izbornik Zlatko Dalić iznenadio je sastavom. U prvih 11 na desnom krilu zaigrat će Mario Pašalić, a kao centralni napadač starta Andrej Kramarić. Kramarić je protiv Maroka (0:0) zadnji put igrao na toj poziciji.

Hrvatska (4-3-3): Livaković; Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa; Brozović, Kovačić, Modrić; Pašalić, Kramarić, Perišić

Brazilski izbornik Tite nije iznenadio i s ovih 11 igrača prvi favorit turnira započinje današnji meč:

Brazil (4-2-3-1): Alisson; Militao, Marquinhos, Thiago Silva, Danilo; Casemiro, Paqueta; Raphinha, Neymar, Vinicius Junior; Richarlison

(A. Balićevac)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.