11.12.2022. 11:29
0
Argentinci u strahu od kazne za Messija
FOTO: EPA
Može li Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) kazniti najboljeg argentinskog nogometaša Lionela Messija, u strahu se pitaju argentinski mediji uoči polufinala na Svjetskom prvenstvu protiv Hrvatske.

FIFA je otvorila disciplinski postupak protiv reprezentacija Argentine i Nizozemske zbog rekordnog broja žutih kartona na njihovom susretu četvrtfinala, kada je španski sudija Antonio Lahoz ukupno pokazao čak 18 žutih kartona.

No, argentinski mediji u strahu komentarišu činjenicu da je Messi vrlo negativno komentarisao suđenje Španca što je jednim od članka FIFA-e zabranjeno. Jednom dijelu medija je poručio kako „ne želi govoriti o suđenju jer bi mogao biti kažnjen, ali su svi vidjeli što se događalo“, ali argentinski Clarin jednako tako navodi da je Messi govorio i kako su „Nizozemci izjednačili na 2:2 nakon nepostojećeg prekršaja“ što je bio samo nastavak „općenito lošeg suđenja“.

Uoči utakmice polufinala protiv Hrvatske, koja se igra u utorak na Lusail stadionu, Clarin naglašava i neigranje dvojice Argentinaca protiv Hrvatske zbog žutih kartona. I dok bi se izostanak Gonzala Montiela trebao jednostavnije nadomjestiti, piše Clarin, neigranje Marcosa Acune mogao bi biti veliki problem.

Iskusni 31-godišnji igrač Seville Acuna odlično je odrađivao posao na lijevoj argentinskoj strani te je bio jedan od boljih argentinskih igrača na prvenstvu.


(Erna H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.