13.12.2022. 22:19
2
Legendarni hrvatski sudija: Ovo je penal kao kuća, možemo biti sretni da nije crveni karton
Fudbalska reprezentacija Argentine je slavila protiv Hrvatske 3:0 zahvaljujući maestralnom Julianu Alvarezu i Lionelu Messiju.

Po Mariju Strahonji koji je stručni komentator na HRT-u penal nad Alvarezom je bio diskutabilan, ali njegovo mišljenje nije dijelio Mateo Beusan, legendarni hrvatski sudija.

"Ne znam odakle ikakve dvojbe. Ovo je 100 posto penal. Objasnite mi što Livaković radi svojom desnom nogom? Stavlja je u putanju napadača Alvareza. Bez obzira koliko jak start bio, to je penal ko kuća. Možemo biti zahvalni da Livaković nije dobio i crveni karton. VAR je tu čak mogao pregledavati je li riječ o žutom ili crvenom kartonu. Livaković nije startao na loptu, lopta je išla preko njega. Napravio je start na igrača, a ne na loptu. Nije uopće bitno bi li Alvarez došao do lopte ili ne. Na VAR-u je Massimiliano Irrati koji je najbolji VAR sudac svijeta. Ako ovu situaciju uopće nisu pregledavali, žalosno je da netko komentira da ovo nije penal", rekao je Beusan za Index.

(A. Balićevac)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.