16.12.2022. 8:52
0
Zagrebački Dinamo zaradiće 2 miliona dolara od nastupa svojih igrača na Svjetskom prvenstvu
Posljednjih decenija Dinamo Zagreb se nametnuo kao klub koji stvara i kasnije prodaje širom Evrope vrhunske fudbalere. Isto tako, Dinamo je poznat kao tim čiji igrači, zajedno sa bivšim igračima Dinama, čine okosnicu hrvatske fudbalske reprezentacije. Odlična igra hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru donijće Dinamu pravo bogatstvo.

Kako pišu sportske.net, od 14. novembra svaki klub zaradiće po 10.000 dolara dnevno za svakog svog igrača koji bude nastupio na Mundijalu. Dinamo na Mundijalu ima Dominika Livakovića, Josipa Šutala, Mislava Oršića i Brunu Petkovića te Sadeha Moharamija koji je bio u sastavu Irana.

To znači da je Dinamo tokom Mundijala dnevno zarađivao 50.000 dolara, pa kada se sve sabere dolazi se do sume od 1,48 miliona dolara od reprezentativaca Hrvatske i još 180.000 dolara za iranskog fudbalera.

Dinamo će zaraditi i dodatnih 330.000 dolara za igrače koji su u posljednje dvije godine igrali u klubu, a to su Lovro Majer, Joško Gvardiol i Kristijan Jakić. To znači da će ukupna Dinamova zarada iznositi oko dva miliona dolara.

U Dinamu sigurno računaju i na moguće transfere pomenutih igrača. To bi dodatno moglo napuniti kasu zagrebačkog kluba.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.