24.1.2023. 22:29
0
Haos u Juventusu. Procurili detalji prevare, Ronaldo i Pjanić pred suspenzijom
Juventus je prošle sedmice odlukom suda oduzeto čak 15 bodova zbog finansijskih malverzacija. Kažnjen je zbog lažiranja finansijskih izvještaja. Odnosno prikazivanja lažne dobiti kluba, kao i zbog malverzacija s plaćama tokom pandemije. Stara dama je kaznom pala na 10. mjesto ljestvice s 22 boda, koliko ima i 11. Bologna. Sve je ovo izazvalo haos u Juventusu.

Haos u Juventusu: Nogometaši pod istragom

Međutim, bodovna kazna izgleda neće biti jedina koja će pogoditi slavni italijanski klub. Kazna bi se mogla proširiti i na igrače koji su navodno upleteni u aferu. Italijanski novinari zasad su objavili 23 nogometaša koji su pod istragom. U prvi trenutak činilo se da je 15 bodova minusa jedina sankcija koja će pogoditi Staru damu, ali novinar Paolo Ziliani tvrdi da to nije točno.

Ziliani je danas objavio senzacionalne vijesti koje su uzdrmale Italiju. Ekskluzivno je objavio imena 23 igrača koji su pod istragom da su prihvatili lažno niže plaće i tako išli u korist Juventusu. Zbog toga im prijeti suspenzija od 30 dana. Čak i ako više ne igraju u Juventusu ili Serie A.


Među navedenima su brojne zvijezde koje su nosile dres Stare dame posljednjih godina uključujući i Cristiana Ronalda. Ziliani je rekao da su u sklopu istrage svi uključeni u priču ispitani. Te da su priznali da su učestvovali u nečasnim radnjama. 

Potpis ugovora

“Dvojica igrača, Matthijs de Ligt i Mattia De Sciglio, dali su sucima kopiju WhatsApp chata u kojem je Giorgio Chiellini svima objasnio prevaru sugerirajući da se to ne spominje novinarima”, navodi Ziliani.

Novinar je objavio i službene dokumente u kojima se navodi vrijeme potpisa ugovora pod nazivom “manevri s plaćama”. Među kojima su navedena 23 igrača. Uz dokumente, poručio je da svako od 23 imena čeka suspenzija, najmanje na mjesec dana.

Uz Ronalda, na popisu se nalaze Miralem Pjanić, Paulo Dybala, Leonardo Bonucci, Adrien Rabiot, Giorgio Chiellini, Gianluigi Buffon, Gonzalo Higuain. Kao i trener Maurizio Sarri.


(Admir O.)

Juventus
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.