8.3.2023. 9:50
0
Drugi sarajevski derbi u gostima: Sarajevo - Željo danas u Zenici
U Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici danas od 13 sati će se igrati vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara.


Zaostala utakmica 18. kola Premijer lige BiH trebala se odigrati u novembru prošle godine, ali je odlukom NS/FS BiH odgođena za 8. mart.

Radovi na Koševu još nisu okončani, obzirom da policija u Zenici nije mogla garantovati sigurnost za odigravanje utakmice na Bilinom polju, odlučeno je da se igra bez publike.

Derbi ovaj put donosi i borbu na istom frontu, izlazak u Evropu, ali euforije među navijačima nema.

Bit će to drugi put u historiji da se sarajevski derbi igra van glavnog grada BiH, a kao i ovog puta i onaj prvi je odigran u Zenici. 

Tokom ratnih dešavanja Sarajevo i Željezničar su u okviru tadašnjeg Državnog prvenstva BiH, ratne 1994. godine igrali na Bilinom polju, a bilo je 1:1.

U dosadašnjih 147 odigranih derbija Željo ima 46 pobjeda, a Sarajevo je slavilo 44 puta, dok je 57 susreta završeno bez pobjednika, navodi Avaz.



(A.R.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.