12.3.2023. 17:46
0
Premijer liga BiH: "Plavi" slavili u Modriči
Fudbaleri Željezničara su danas u Modriči ostvarili veliku pobjedu u borbi za Evropu. Sa 1:0 su savladali domaću Slogu, a heroj Plavih bio je Santos Clerismario, koji je pobjedonosni gol postigao u 82. minuti.

Željo je tako zadržao priključak za Širokim i Borcem, koji su na drugoj i trećoj poziciji, a imaju samo tri boda više. Iza je Velež sa tri boda manje od Plavih.

Sloga nastavlja tešku borbu za opstanak. Trenutno ima 23 boda i devetoplasirana je.

U 8. minuti iz slobodnjaka centrira Štilić, Krpić šutira glavom, ali pravo u dobro postavljenog Brajlovića.

U 16. minuti je katastrofalno nakon prekida reagovao Jašarević, a na kraju lopta dolazi do Baranova. Rus je raspalio po njoj s 20 metara, a lopta ide desetak centimetara pored gola.

U sljedećem napadu na drugoj strani sjajno prolazi Santos, ali potom neprecizno šutira. Uslijedilo je dugo zatišje, a tek u 36. minuti jednim udarcem s 20 metara prijeti Santos. Lopta odlazi pored gola.

Pet minuta prije odlaska na odmor Santos sjajno skače nakon ubačaja Štilića iz kornera, ali loše šutira glavom.

Drugo poluvrijeme je otvoreno velikom šansom za Dobojlije. Milanović je šutirao nakon slobodnjaka, a sjajno brani Muftić!

U 51. minuti Drljo bježi odbrani Sloge, ali u posljednji tren ispred Krpića na kraju reaguje Nikolić.

Kolosalnu šansu je u 59. minuti imao Stevanović za Slogu. Našao se oči u oči s Muftićem, ali golman Plavih opet sjajno brani. Potom smo vidjeli opasan napad Želje, ali nakon ubačaja Amoaha po ko zna koji put odlično interveniše stoper Nikolić.

U 72. minuti Lalić sjajno blokira Amoaha. Reagovao je u posljednji čas i spasio svoj gol.

Na isteku 82. minuta Željezničar stiže do pogotka. Štilić je na lijevoj strani proigrao Santosa, on bez oklijevanja šutira, a lopta nezgodno odskače, vara Brajlovića i završava u maloj mreži za 1:0!

U posljednjoj minuti meča Zajić je imao šansu da poravna, ali je glavom s pet metara šutirao preko gola.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.