27.3.2023. 7:54
0
Foden se loše osjećao na treningu. Hitno je operisan
Phil Foden (22) naglo je napustio reprezentaciju Engleske uoči jučerašnje utakmice s Ukrajinom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ofanzivni veznjak Manchester Cityja hitno je završio na operaciji slijepog crijeva, pa je pobjedu sunarodnjaka pratio iz bolničkog kreveta.

Engleski mediji objavili su kako se odjednom na treningu nije dobro osjećao. Pretragama je utvrđeno kako mu je potrebna operacija. Posljednju utakmicu, odnosno 20 minuta, odradio je u četvrtak u pobjedi Engleske protiv Italije 2:1 u kvalifikacijskoj skupini C.

Iako je nejasno koliko dugo neće moći igrati, sigurno je kako ga trener Manchester Cityja Pep Guardiola neće koristiti u subotu protiv Liverpoola u 29. kolu Premier lige. Cityju slijedi ključni dio sezone, u kojem će pokušati nadoknaditi osam bodova zaostatka za vodećim Arsenalom, dok ga 11. aprila očekuje utakmica s Bayernom u četvrtfinalu Lige prvaka.

Foden, Guardiolin miljenik izašao iz Cityjeve škole nogometa, ove sezone upisao je 36 nastupa u kojima je postigao 13 i asistirao za šest pogodaka. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2027. godine, a prema Transfermarktu vrijedi 110 miliona eura.

Time dijeli četvrto mjesto najskupljih igrača na svijetu s Judeom Bellinghamom i Bukayom Sakom. Prema istoj stranici, Kylian Mbappe procijenjen je na 180 miliona eura, Erling Haaland na 170, a Vinicius Junior na 120.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.