28.3.2023. 18:06
0
Čuveni crnogorski fudbaler se bori za život
FOTO: screenshot
Teški trenuci za čuvenog fudbalera. Kao grom iz vedra neba je stigla vijest da Andrija Delibašić boluje od tumora mozga i da vodi tešku bobu za život.

Javnost je za to prvi put saznala tokom utakmice između Crne Gore i Srbije kada su navijači razvili transparent: “Andrija, pobijedi još jednom“.

Skandirali su mu i domaći i gostujući navijači. Poželjeli da ostvari najveću pobjedu dosad. Delibašić je nedavno operisan i trenutno se oporavlja, prenosi Nova.rs.

Poslije meča je o tome pričao i Stevan Jovetić, crnogorski reprezentativac.

„Pobijedit će! Jako lijep gest. Andrija je svima nama veliki prijatelj. Svi se molimo za njega i nadamo se njegovom izlječenju“, rekao je Jovetić.

Delibašić je prošao sve mlađe selekcije u Partizanu. Kasnije je za prvi tim na 100 utakmica u prvenstvu postigao 48 golova. Sa “Crno-bijelima” je dva puta bio državni prvak. Ima i pehar Kupa Srbije.

Bio je jedini strijelac za Partizan u prvom nastupu u grupnoj fazi Lige prvaka nekog kluba iz Srbije ikada.

Poslije Partizana, igrao je za španske Mallorcu, Sociedad, Rayo Valladolid, Hercules, potom i za portugalske Bragu i Beira Mar.

Pred kraj karijere nastupao na Tajlandu i za Sutjesku iz Nikšića.

Delibašić je na 20 mečeva za reprezentaciju Crne Gore postigao šest golova. Po završetku igračke karijere postao trener Mornara iz Bara.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.