4.4.2023. 21:26
0
Željo razočaran, utakmica protiv Veleža bez gostujućih navijača: "Svi navijači zaslužuju normalne uslove za bodrenje svog kluba”
Sutra se u Mostaru u okviru polufinala Kupa sastaju Velež i Željezničar, a utakmica će proteći bez prisustva gostujućih navijača.

Popularni “Manijaci” su izrazili nezadovoljstvo tribinom gdje su trebali biti smješteni i objavili kako neće putovati u Mostar, a Velež se poslije toga oglasio i objasnio kako je tribina dobila zeleno svjetlo od nadležne Komisije.

Popularni “Manijaci” su izrazili nezadovoljstvo tribinom gdje su trebali biti smješteni i objavili kako neće putovati u Mostar, a Velež se poslije toga oglasio i objasnio kako je tribina dobila zeleno svjetlo od nadležne Komisije.

Danas je Željezničar izdao saopštenje koje prenosimo u cijelosti:

“FK Željezničar obavještava javnost da je danas predstavnik Kluba obavio razgovore sa rukovodstvom FK Velež, a u vezi sa dolaskom i smještajem naših navijača na utakmici polufinala Kupa BiH.

Klub je tražio od kluba domaćina da ustupi 5% kapaciteta na normalnoj tribini jer smatramo da su uslovi na improvizovanoj platformi namijenjene za gostujuće navijače sramni.

FK Velež nije pozitivno odgovorio na naš zahtjev i izražavamo veliko nezadovoljstvo i razočarenje stavom rukovodstva mostarskog kluba s kojim smo u posljednjih nekoliko godina imali jako dobru saradnju.Također, podsjećamo da smo FK Velež izašli u susret prilikom odigravanja evropskih utakmica na našoj Grbavici gdje smo pokazali šta znači biti pravi domaćin.

Fudbal se igra zbog navijača i svi navijači u BiH zaslužuju normalne uslove za bodrenje svog kluba” napisano je u saopštenju.

Podsjetimo, susret se igra u srijedu od 20 sati i 30 minuta, navodi N1. 


(A.R.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.