10.5.2023. 10:49
0
Željezničar se oglasio u vezi broja ulaznica koje im je dalo Sarajevo za derbi: Tražit ćemo u najskorijem roku dodati kontingent ulaznica za južnu tribinu
U petak nas očekuje najveći derbi bosanskohercegovačkog fudbala. Sarajevo će na stadionu Asim Ferhatović - Hase dočekati najljućeg rivala, tim Željezničara.

Nakon što su iz Sarajeva objavili kontigent karata za gostujuće navijače, a moglo se naslutiti kako će na Grbavici biti nezadovoljni odlukom rivala.

Tim povodom obratili su se saopštenjem, a najavili su i kakve će korake poduzeti:

“FK Sarajevo je saopštio odluku da je obezbijedio 5% kapaciteta stadiona, odnosno 1.825 ulaznica za naše navijače.

Prodaja ulaznica po cijeni od 10 KM vršit će se u srijedu, četvrtak i petak od 11:00 do 17:30 sati u Shopu FK Željezničar.

Podsjećamo, FK Željezničar je u proteklom periodu za derbije na Grbavici odvajao 1.500 ulaznica za gostujuće navijače što je 11% kapaciteta na Grbavici, te je Klub zbog većeg broja ulaznica morao osiguravati i veći prostor za tampon zone što je smanjilo broj ulaznica za naše navijače. Također, podsjećamo da je ulaz na pretposljednji derbi bio besplatan za navijače Sarajeva.

FK Željezničar će u najskorijem roku tražiti dodatni kontingent ulaznica za južnu tribinu u skladu sa članom 11 Pravilnika o bezbjednosti koji jasno definiše da:

‘Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta”, navodi se u saopštenju.



(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.