14.5.2023. 11:06
1
Dudić razočaran: Nisam dobio poziv na Crvenu noć, nek ide na čast Upravi Veleža
Prije nekoliko dana odražana je Crvena noć mostarskog Veleža, a na njoj je je bilo prisutno oko 400 zvanica. Međutim, poziv nije dobio najuspješniji trener u poslijeratnoj historiji Rođenih Feđa Dudić.

Dudić je u razgovoru za podcast Mreža, naveo kako ga niko nije zvao na Crvenu noć te da je razočaran takvim potezom.

“Nažalost nisam dobio poziv. To treba da ide na čast sadašnjoj upravi Veleža. Bilo je 400 zvanica, neki imaju vrlo malo veze sa Veležom. Mislim da sam zaslužio da ga dobijem, ostvario sam historijske uspjehe. Dao sam puno Veležu, znam kako sam zatekao klub kad sam došao… Neke legende su odbile vođenje kluba, a sjedile su u prvim redovima”, rekao je Dudić i dodao:

“Ali Feđa ne valja, mene izgleda treba posipati pivom u Gabeli. Velež je bio i prije njih, bit će i poslije njih. Bila mi je velika čast upoznati legende kad sam radio dole.”

Dudić je u Mostaru proveo tri godine. Sa Veležom je izborio plasman u Evropu nakon 33 godine te osvojio Kup BiH prošle sezone. U međuvremenu je vodio Sarajevo gdje se zadržao samo četiri mjeseca, a trenutno je bez angažmana.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.