15.5.2023. 19:02
0
Premijer liga BiH: Sloboda osvojila dragocjene bodove u borbi za opstanak
Fudbaleri Slobode savladali su Široki Brijeg sa 2:1 u 31. kolu Premijer lige BiH i tako osvojili zlata vrijedne bodove u borbi za opstanak.

Drama na Tušnju riješena je u 93. minuti, kada je Emir Jusić pogodio za 2:1 i veliki trijumf Tuzlaka.

Prvo poluvrijeme proteklo je u obostranoj otvorenoj igri, ali bez konkretnijih prilika. Za goste su pokušavali Ćavar, Kuprešak i Radić, ali je Bukvićeva mreža ostala netaknuta.

Na drugoj strani Kurtalić, Komazec i Vranješ lopti nije uspjeli pronaći put do mreže.

Na početku drugog dijela Sloboda je krenula po gol i vodstvo, a to im se isplatilo u 52. minuti. Ćavar je srušio Kapetanovića, a sudija Mulahasanović pokazao je na bijelu tačku.

Siguran realizator najstrožije kazne bio je Vranješ koji su golmana poslao u jednu, a loptu u drugu stranu.

Tuzlaci su u 65. minuti mogli riješiti pitanje pobjednika, ali je udarac Osmića izblokirala odbrana Širokobriježana.

Gosti su do izjednačenja stigli u 80. minuti. Na oko bila je to bezopasna lopta, ali je Osmanković oklijevao, Bukvić nije krenuo na vrijeme, a Radić je glavom loptu poslao u mrežu.

Tuzlaci su u 89. minuti imali mnogo sreće, jer je Radić pogodio stativu.

I, kako to biva u fudbalu, uslijedila je kazna. Igrao se 93. minut kada je Jusić u maniru rasnog strijelca pogodio za 2:1 i veliku pobjedu Tuzlaka.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.