17.5.2023. 22:52
0
Manchester City pobijedio Real i zakazao istanbulsko finale sa Interom
FOTO: Tanjug/AP
Fudbaleri Mančester Sitija (Manchester City) drugi su finalisti ovogodišnjeg izdanja UEFA Lige prvaka nakon što su večeras na stadionu „Etuhad“ u revanš utakmici polufinala savladali Real Madrid rezultatom 4:0.


„Građani“ su tako zakazali finale sa Interom koje će biti odigrano 10. juna u Istanbulu.

Za razliku od prvog meča igranog prošle sedmice u Madridu, koji je završen bez pobjednika rezultatom 1:1, večerašnji ogled je protekao u potpunoj kontroli Mančester Sitija.

Susret je počeo ofanzivnom igrom domaćina ka golu „kraljeva“, a na prvo uzbuđenje se čekalo do sedme minute kada je Rodri došao u šansu i šutirao pored stative.

„Kraljevski klub“ samo je sreća spasila u 13. minuti. Haland je šutirao nakon centaršuta Griliša, a golman Kurtoa je odbranio i na kraju Alaba izbija loptu daleko od svog gola. Golman Real Madrida još jednom je bio spasilac svog kluba u 21. minuti. Najviši u skoku bio je još jednom Haland, odlično odigrao glavom, a Kurtoa ponovo odbranio.

Sve je mirisalo na gol i stadion je proključao u 23. minuti kada je Bernardo Silva nakon sjajne akcije pogodio za vodstvo od 1:0.

Real Madrid je prvi šut ka golu Mančester Sitija uputio tek u 35. minuti kada je Toni Kros uputio „projektil“, ali je lopta zatresla prečku. Međutim, samo dvije minute kasnije Portugalac Bernardo Silva još jednom se upisao u listu strijelaca za vodstvo od 2:0.   

Igrači Real Madrida su u drugo poluvrijeme krenuli nešto aktivnije, ali im to ipak nije donijelo željeni rezultat. Siti je i dalje bio opasniji. Izdvaja se šansa Halanda u 73. minuti kada je izašao pred Kurtoa, ali ga je Belgijanac zaustavio. Sve dileme su otklonjene u 76. minuti kada je autogol postigao Militao za 3:0.

Konačan rezultat 4:0 postavio je Hulijan Alvarez u sudijskoj nadoknadi vremena.

Strateg Real Madrida Karlo Anćeloti za utjehu je večeras ispisao istoriju i postao trener s najviše utakmica u Ligi prvaka, čak 191. Iza sebe je ostavio legendarnog Aleksa Fergusona.

Sitiju je ovo bila 23 utakmice bez poraza na „Etihadu“ u nizu. Posljednji put poraženi su od Totenhema. Ujedno u Ligi šampiona zadnji put gorčinu poraza osjetili su od Liona u septembru 2018. godine, navode Nezavisne. 



(A.R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.