30.5.2023. 14:11
1
Matthäus: Salihamidžić je kardinalnu grešku napravio prije dvije godine, ali nije to sve
Hasan Salihamidžić dobio je otkaz na mjesto sportskog direktora Bayerna. Osvojio je bavarski klub naslov, ali Salihamidžić i njegov donedavni šef Oliver Kahn nisu uspjeli zadržati svoje poslove. Situaciju u Bayernu komentirao je za njemački list Bild legendarni njemački reprezentativac i nekadašnja zvijezda Bayerna Lothar Matthäus.

“Kahnova najveća greška je što nije sve u klubu uspio uvjeriti u svoje ideje. Da je to uspio, svi bi stali iza njega i dali mu potporu. Bivši sportski direktor Hasan Salihamidžić napravio je prije dvije godine kardinalnu grešku jer nije zadržao trenera Hansija Flicka. No nije to sve. Mislim da je Bayern dovodio igrače koji nisu odgovarali načinu igre.

Salihamidžić se nije slagao s Flickom oko nekih imena i tu su se razišli. Kakav igrač treba Bayernu? Nisu uspjeli naći vrhunskog napadača otkad je otišao Lewandowski. Dušan Vlahović je po meni najbolji kandidat za tu poziciju”, rekao je Matthäus.


(Admir O.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.