3.6.2023. 18:11
0
FA Cup: Manchester City srušio gradskog rivala u finalu za duplu krunu
Fudbaleri Manchester Cityja kompletirali su duplu krunu.

Nakon što su u prvenstvu šampionski naslov "ukrali" Arsenalu, danas su osvojili FA Cup savladavši u finalu gradskog rivala Manchester United sa 2:1.

Junak Građana bio je dvostruki srijelac Ilkay Gundogan, koji je pogađao na asistencije Kevina De Bruynea.

Njemački reprezentativac turskog porijekla šokirao je Crvene đavole već u 12. sekundi meča, što je bio najbrži gol ikad postignut u finalima najstarijeg takmičenja na svijetu.

United je izjednačio u 33. minuti, kada je iz jedanaesterca pogodio Fernandes. Ujedno, to je bio i rezultat prvog dijela.

Na otvaranju drugog poluvremena City je ponovo poveo. Opet je asistirao De Bruyne, a pogodio Gundogan za, kasnije će se ispostaviti konačnih 2:1.

Manchester City će naredne subote imati priliku da osvoji još jedan trofej, onaj najvažniji, jer će protiv Intera igrati finale Lige evropskih prvaka.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.