4.6.2023. 8:15
0
Tragedija za vrijeme utakmice: Navijač smrtno stradao
FOTO: Twitter
Jedan navijač argentinskog River Platea na kultnom stadionu Monumental pao je s gornjeg reda tribine te stradao na mjestu događaja.


Sve se ovo desilo dok je trajala utakmica protiv Defense y Justicije, a nakon 28. minute što se dogodila tragedija utakmica je i prekinuta.


Klub je potvrdio da je navijač pao s gornjeg reda tribine stadiona, nakon čega je Monumental evakuiran. Iz River Platea potvrdili su da na tribinama nije bilo nasilja koje je prethodilo ovoj tragediji.

Nakon incidenta, na terenu je uslijedila gužva dok je sudija Fernando Rapallini pokušavao odlučiti šta dalje raditi s utakmicom. Igrači oba tima bili su vidno uznemireni, a Rapallini je na kraju odlučio u potpunosti prekinuti utakmicu.


- Odbor za nogometnu sigurnost i CA River Plate sa žaljenjem obavještavaju da je u utakmici protiv Defense jedan navijač pao s tribine Sivori Alta i stradao na mjestu. Padu nije prethodio kontakt s nekom drugom osobom. Utvrđeno je da na tribinama i oko njih nije bilo nasilja. Tribine su evakuirane nakon 30 minuta - saopćeno je iz River Platea.

Policija, vatrogasci i forenzičari istražili su mjesto događaja. Menadžer Rivera, bivši proslavljeni igrač u Evropi Martin Demichelis, otišao je pozdraviti svoje navijače u znak poštovanja, navodi Avaz.


(A.R.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.