16.6.2023. 19:40
0
Ibrahimović napisao emotivnu oproštajnu poruku: “Počelo je kao san, nevjerovatan put”
FOTO: Screenshot
Zlatan Ibrahimović se oprostio od fudbala u velikom stilu na prepunom "San Siru“ u Milanu u posljednjem kolu Serije A.

Ibra je u karijeri odigrao 819 utakmica, postigao je 493 gola uz 201 asistenciju u dresu Malmea, Ajaxa, Juventusa, Intera, Barcelone, Milana, Paris Saint Germaina, Manchester Uniteda i Los Angeles Galaksyja.

Sada, nekoliko dana nakon što je saopštio da se povukao iz profesionalnog fudbalskog sveta, Zlatan je na svom Instagramu poslao i emotivnu oproštajnu poruku.

“Počelo je kao san, san koji je preokrenuo nemoguće u moguće. Rođen sam u Malmeu, odrastao u Amsterdamu. U Torinu postao mudriji, a u Barceloni sam postao lav. Odrastao sam u Milanu i dobio nove perspektive u Parizu. Stekao izdržljivost u Manchesteru i zabavio se u Los Angelesu, a onda konačno pronašao mir u svojoj novoj domovini – Milanu.

Ja sam stvoren od tebe, a naslijeđe koje se nadam da ću ostaviti su svi novi Zlatani koje sam napravio. Svi oni koji imaju lavlje srce. Svi oni koji imaju vatru u očima. Svi oni koji zaista razumiju da je nemoguće ništa. Hvala na svemu. Mino, uspjeli smo, vožnja je završena. Bilo je ovo nevjerovatno putovanje. Nedostajat ćeš mi“, napisao je Zlatan.

U karijeri je osvojio 12 titula prvaka (dvije sa Ajaxom, tri sa Interom, jednu sa Barcelonom, dvije sa Milanom i četiri sa Manchester Unitedom), 2013. je postigao najljepši gol sezone zbog čega je nagrađen nagradom “Puškaš“, dok je sa Barcelonom osvojio UEFA Superkup i FIFA svjetsko prvenstvo za klubove, a 2017. i Ligu Evrope sa Manchsterom, navodi N1. 



(A.R.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.