22.6.2023. 16:11
0
Stigla potvrda: Poznato gdje će Dinamo Minsk ugostiti Željezničar
Fudbaleri Željezničara u prvom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu igrat će protiv Dinama iz Minska.

"Plavi" će 13. jula ugostiti bjeloruskog predstavnika na svojoj Grbavici, a sedam dana kasnije igra se revanš. Zbog učešće Bjelorusije u ratu u Ukrajini, UEFA ne dozvoljava utakmice na bjeloruskom tlu.

Iako se špekuliralo da bi Dinamo Minsk trebao ugostiti Željezničar u Izraelu, danas je stigla potvrda da će se taj meč igrati u azerbejdžanskom Bakuu.

- Dinamo iz Minska ne može igrati domaće utakmice u UEFA takmičenjima na teritoriju Bjelorusije, a prvobitno su kao domaći stadion za utakmicu sa Željezničarom odabrali stadion u Netanji, u Izraelu.

Ipak, velikim naporima Kluba, a zbog visokih troškova prevoza i smještaja, odigravanje utakmice premješteno je u azerbejdžanski Baku na stadion Azersun. Revanš se igra 20. jula, dok je prvi susret na Grbavici na rasporedu 13. jula - saopćeno je iz FK Željezničar.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.