25.7.2023. 16:59
0
Odbio BiH i Njemačku da bi igrao za Srbiju: Ko je uzdanica Milana i "novi Nemanja Vidić"?
Srbijanski reprezentativac Jan Karlo Simić izazvao je veliku pažnju svjetske fudbalske javnosti nakon što je u noći između nedjelje i ponedjeljka zaigrao u prvoj postavi Milana protiv ekipe Real Madrida na prijateljskom meču.

Djelovao je odlično mladi štoper i pokazao da bi mogao da bude pravo otkrovenje “rossonera” naredne sezone.

Simić je rođen u Njemačkoj, a roditelji su mu porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Iako je upisao nastup za mlađe kategorije “pancera”, Simić je odlučio da promijeni selekciju.

Dobio je poziv da igra za reprezentaciju Njemačke, čak zaigrao, ali je do kadeta (U17) odlučio da igra za Srbiju i bio dio tima koji je stigao do polufinala na Evropskom prvensvu u Izraelu prošle godine, a Simić bio jedan od ključnih fudbalera. Inače, u doba kada se počela interesovati Srbija, zainteresovana je bila i pionirska reprezentacija BiH, ali se nije puno dvoumio.

Kao kapiten Stuttgarta preselio se na San Siro upravo poslije tog EP i to u transferu od milion eura, da bi već narednog ljeta pokucao na vrata prvog tima, piše Alo.



(Ajdin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.