20.8.2023. 8:54
0
UEFA žestoko kaznila Dinamo zbog sukoba u Atini
FOTO: AFP
UEFA je donijela odluku prema kojoj će kazniti Dinamo iz Zagreba zbog incidenata navijača u Atini, a uoči meča koji se tada trebao odigrati sa AEK-om.

Dinamo do kraja sezone neće imati gostujuće navijače u evropskim takmičenjima, prenosi Avaz.

Podsjećamo, incidenti su se desili 8. avgusta, kada je grupa navijača iz Hrvatske, uprkos zabrani se uputila ka Atini. Oni su zajedno sa navijačima Panatinaikosa se tukli s fanovima AEK-a. Epilog tog sukoba je bio jedan izgubljen život.

- Prema procjeni UEFA-e, sve utakmice u kojima sudjeluju gostujući navijači GNK Dinama smatraju se visokorizičnim, a to je nažalost potvrđeno posebnom težinom incidenata zbog prisutnosti navijača GNK Dinamo u Atini, uprkos odluci da se ne osigura njih s kartama za dotičnu utakmicu. To je također istaknuto u izvještaju koje sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile – navode.

Vijest o kazni dolazi nakon šokantnog ispadanja iz borbe za Ligu prvaka u 10. minuti sudijske nadoknade. Dinamo je do 2. minute sudijske nadoknade imao prolazak u plejof kvalifikacija Lige prvaka, kada primaju gol za 2:1, što je bio rezultat i prve utakmice, dok u 10. minuti sudijske nadoknade pogađa reprezentativac Hrvatske Domagoj Vida, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.