2.9.2023. 19:19
0
Domaćini ubjedljivi u Prvoj ligi FBiH, Rudar ostvario prvu pobjedu
Osim Rudara u današnjim utakmicama slavili su Čelik, Tomislav, Bratstvo i Simm Bau, a sve pobjede su bile na domaćim terenima.

FK Rudar Kakanj je ostvario prvu pobjedu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovie ove sezone. Rudar je savladao Gornji Rahić sa 2:1.

Pod Vardom domaći su poveli u 59. minuti utakmice kada je nakon centaršuta Žerića pogodio Džafić za 1:0. U 84. minuti stigao je izjednačujući gol gostiju preko Mehmedovića.

Ipak, gol odluke došao je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade kada je Anes Hrustanović pogodio za veliku i prvu pobjedu Rudara u novoj sezoni, navodi Oslobođenje.ba

U ostalim utakmicama rezultati su glasili:

NK Čelik - FK Goražde 2:0
HNK Tomislav - FK Mladost DK 3:1
NK Bratstvo - FK Radnik Hadžići 2:1
BFK Simm Bau - NK Zvijezda 3:1
NK Jedinstvo - FK Budućnost 1:1

(Mubina Lj.I.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.