8.11.2023. 22:00
0
Evo šta je pisalo na palestinskoj zastavi sa kojom je navijač Kopenhagena utrčao na teren
FOTO: x
Svega smo imali priliku vidjeti u prvom poluvremenu utakmice 4. kola Lige prvaka između Kopenhagena i Manchester Uniteda.

Trenutno Crveni đavoli vode rezultatom 2:1, a glavni sudac pokazao je da će se igrati 13 minuta sudijske nadoknade u prvom poluvremenu.

Utakmica je prekidana u više navrata, a prekid koji je privukao najviše pažnje bio je onaj kada je jedan navijač utrčao u teren noseći palestinsku zastavu, prenosi Sport1.

Iako bi se ovakvi prekidi u drugačijim okolnostima smatrali suvišnim i neprikladnim, navijač koji se odlučio na ovaj potez definitivno će od mnogih dobiti epitet heroja. S pravom.

U vremenima kada Izrael sprovodi brutalnu agresiju, genocid i etničko čišćenje nad Palestincima, a zapadni mediji poprilično jednostravno izvještavaju o svemu što se dešava u Gazi, ovakvi potezi dodatno skreću pažnju i pokazuju da podrška Izraelu, makar među običnim narodom, sve više opada.

Posebno je oduševila poruka koju je pomenuti navijač napisao na palestinskoj zastavi.

- Zaustavite ubijanje djece Gaze. USTANIMO ZAJEDNO, pisalo je na zastavi.



 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.