13.11.2023. 14:28
0
Milošević: Ključ je da u ove dvije utakmice damo maksimum; Tabaković: Radio sam za trenutak da budem ovdje
FOTO: NFSBiH
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za posljednje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Luksemburga i Slovačke.

Reprezentacija BiH izgubila je šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Euro te će selektoru Savi Miloševiću ovi mečevi poslužiti kao priprema za odlučujuće susrete baraža u martu sljedeće godine.

- Ja sam na kraju prošlog okupljanja rekao da ekipa treba svježe krvi i nekih promjena. Pored Tabakovića imamo još četiri nova igrača, ne može se ni radikalno mijenjati mnogo igrača. Ni ovo nije malo. Za ove dvije utakmice ćemo imati dosta drugačiji tim na terenu - kazao je selektor Savo Milošević, pa nastavio

Očekujem da momci shvate da nemamo puno vremena, ove utakmice nisu prijateljske. Mi da bi znali šta treba da radimo u martu moramo vidjeti na terenu. Ključ je da u ove dvije utakmice damo maksimum - dodao je Milošević.

- Poslije ove dvije utakmice ćemo imati jasniju sliku za baraž. Danas odlučuju detalji, mi 3-4 detalja moramo popraviti detalja do marta. Najbitnije je da mi budemo spremni - poručio je selektor.

Haris Tabaković, napadač Herthe, prvi put je među Zmajevima.

- Ne osjećam pritisak. Sretan sam i ponosan jer sam tu. U glavi mi je prvi trening, doći će i utakmica da dam svoj maksimum. Radio sam za trenutak da budem ovdje. Jedva čekam da krenemo sa treninzima. Znam se nositi sa pritiskom, uvijek ću dati maksium - kazao je Tabaković.

Reprezentacija BiH danas će obaviti i prvi trening u 18 sati u Trening-kampu FK Sarajevo u Butmiru, a drugi u utorak, dok je put u Luksemburg planiran za srijedu.

Utakmica Luksemburg BiH igra se u četvrtak od 20:45 sati, dok je posljednji meč u kvalifikacijama protiv Slovačke na rasporedu u nedjelju u Zenici.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.