23.11.2023. 14:44
0
Rođen je u Njemačkoj, otac mu iz BiH, a igra za Indoneziju
FOTO: Instagram
Trenutno se u Indoneziji održava Svjetsko U-17 prvenstvo u fudbalu.

Ekipa Indonezije se kao domaćin direktno plasirala, što se vjerovatno ne bi desilo da nisu domaćini ovog takmičenja. Ali njihova priča se završila u grupnoj fazi nakon što su osvojili samo dva boda.

Naše reprezentacije nema na ovom prenstvu, ali za selekciju Indonezije igrao je jedan fudbaler koji bi trebao biti zanimljiv savezu i selektoru naše U-17 selekcije.

Amar Rayhan Brkić je mladi fudbaler njemačkog Hoffenheima, koji je dobio poziv U-17 reprezentacije Indonezije za ovo prvenstvo i na kojem je odigrao dva meča.

Njegova majka dolazi iz Indonezije, dok je Amarov otac porijeklom iz Bosne i Hercegovine. 

Njih dvoje su se upoznali u Njemačkoj nakon čega su se i oženili. Oboje su medicinski radnici, a osim Amara imaju još jednog sina Saida Aalima.

Amar je veoma popularan u Indoneziji, što pokazuje malo više od 90 hiljada pratilaca na njegovom instagram profilu.


Brkić igra na poziciji krila, a za kadetski (U-17) tim njemačkog bundesligaša Hoffenheima je ove sezone postigao tri gola na osam utakmica.

(Aldin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.