14.12.2023. 9:28
0
Crvena zvezda najgori tim ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka
Crvena zvezda ima najlošiji učinak od 32 tima koji su ove sezone učestvovali u grupnoj fazi Lige prvaka. To je i zvanično nakon poraza od Manchester Cityja 3:2 u Beogradu u posljednjem kolu.

Aktuelni prvak Srbije u šest mečeva osvojio je samo jedan bod i to protiv Young Boysa na domaćem terenu kada je meč završen 2:2. U preostalih pet utakmica pretrpjeli su poraze, a ukupno gol razlika je 7:15.

Ono što je donekle utješno za crveno-bijele je da su na pet duela postigli makar jedan gol, a jedini nisu zatresli mrežu Young Boysa u odlučujućem duelu za treće mjesto, koju su Švicarsci kod kuće dobili 2:0.

Na drugom mjestu negativne liste su Sevilla i Union Berlin. Aktuelni osvajača Lige Evrope je u prva dva kola osvojio dva boda i ostao na tom učinku, dok su se Nijemci koliko toliko probudili pred kraj i uzeli po bod u četvrtom i petom kolu.

Antwerpen je do posljednjeg kola imao svih pet poraza, a onda je golom u nadoknadi vremena savladao Barcelonu 3:2 i debi u elitnom evropskom takmičenju okončao sa tri boda.

Što se tiče liste najboljih timova grupne faze, predvodi je aktuelni šampion Evrope Manchester City, koji je upravo u grupi u kojoj je bila Crvena zvezda, ostvario svih šest pobjeda i upisao 18 bodova.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.