23.12.2023. 12:02
1
Nogometni savez BiH podržao UEFA-u i Čeferina
Svijet nogometa prije nekoliko dana iznenadila je vijest o presudi Evropskog suda za arbitražu koji je donio odluku u korist Evropske Superlige, a protiv postupanja FIFA-e i UEFA-e.

Slavi ova organizacija u kojoj su ostali još Barcelona i Real Madrid malu pobjedu, ali se čini kako je UEFA odnijela istinski trijumf.

Brojni veliki klubovi svijeta su se oglasili nakon odluke, a većina je pružila podršku UEFA-i, ali i predsjedniku Aleksanderu Čeferinu.

Danas se ovim povodom oglasila i krovna kuća bh. nogometa, a iz Fudbalskog saveza naše zemlje poslali su jasnu poruu.

“U svjetlu donošenja presude Evropskog suda pravde u slučaju tzv. Superlige, NS/FS BiH daje svoju punu podršku radu krovnoj kući evropskog fudbala (UEFA) i predsjedniku Aleksanderu Čeferinu. Ljudi koji vode evropski fudbal nastoje stvoriti adekvatne uslove svim svojim članicama, a time i klubovima koji se takmiče u okviru nacionalnih prvenstava, kako bi obezbijedila jednake uslove za kontinuiran i stručan rad. Svaki drugi oblik organizovanja bi doveo do različitog sistema vrednovanja kvaliteta. To nije moto UEFA, jer ona brine za svoje članice. Zato i NS/FS BiH podržava princip jednakih vrijednosti za sve učesnike u fudbalskoj igri širom kontinenta. Rukovodstvo NS/FS BiH će nastaviti kontinuiranu podršku radu UEFA na projektima koji vode daljem prosperitetu evropskog fudbala!”, poručili su iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.