24.12.2023. 16:10
0
Wolvesi srušili očajni Chelsea
Danas je odigrana posljednja utakmica 18. kola engleske Premier lige. Sastali su se Wolverhampton i Chelsea, a domaći tim je slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Gledali smo dosta izjednačenu utakmicu u prvih pola sata. Vrijedi izdvojiti pokušaj Sterlinga iz slobodnog udarca u 29. minuti, kada lopta ide malo preko gola.

Dvije minute kasnije na drugoj strani Sarabia pogađa živi zid, da bi onda u 34. minuti Jose Sa fantastično zaustavio pokšaj Sterlinga nakon solo prodora, iako je Englez imao opciju i da doda saigraču i to bi bila mat pozicija.

Mogli su domaći u 41. minuti do vodstva. Dawson je nadskočio sve nakon jednog kornera, no njegov šut glavom ide malo pored gola.

Hee-Chan Hwang je u smiraj prvog dijela imao jedan pokušaj s otprilike 11 metara, no ni on nije bio precizan.

Na otvaranju drugog dijela, tačnije u 49. minuti, Pantelić sjajno brani pokušaj Totija, ali dvije minute kasnije gostima nije bilo spasa.

Sarabia je izveo korner, a najviši u skoku bio je Lemina koji glavom postiže pogodak za prednost i u konačnici i pobjedu domaće ekipe.

Christopher Nkunku je 13 minuta kasnije imao sjajnu šansu. Bivši igrač Leipziga je imao sjajnu priliku, no naišao je na blok jednog od domaćih igrača.

Do kraja utakmice smo vidjeli još poneki pokušaj s obje strane, a pravi spektakl u sudijskoj nadoknadi koja je trajala i više od 11 minuta koliko je prvobitno određeno.

Prvo je rezervista Doherty u 93. minuti pogodio za 2:0, da bi tri minute kasnije Nkunku dao kakvu takvu nadu Chelseaju, no ostalo je 2:1 do kraja i domaći tim je upisao tri boda.

Sada oba današnja rivala imaju po 22 boda. Chelsea se nalazi na desetom, a Wolverhampton na jedanaestom mjestu na tabeli.

U narednom kolu, već za tri dana, Chelsea će ugostiti Crystal Palace, dok će Wolverhampton u goste kod Brentforda.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.