2.1.2024. 20:59
0
Palestinska nogometna reprezentacija priprema se za Azijski kup
FOTO: qna
Palestinska nogometna reprezentacija stigla je u Dohu, gdje će se takmičiti kao jedna od 24 zemlje koje učestvuju na Azijskom kupu usred izraelskog rata s Gazom.

Članovi tima kažu da se, iako se nadaju da nogomet može pomoći u donošenju radosti i ponosa Palestincima u vrijeme velike patnje, teško nositi sa slikama razaranja i teškoća kod kuće.

“Gledajući vijesti i slike koje vidimo svaki dan, zapravo, to je velika bol jer su to porodice naših prijatelja i porodice ljudi koje poznajemo, a to su naši ljudi”, rekao je za Al Jazeeru Mohammed Rashid, vezni igrač palestinskog tima.

“Za nas je to srceparajuće, ali mislim da će nam ovo dati motivaciju za ovaj Azijski kup, jer je to najveća pozornica na kontinentu.”

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.