3.1.2024. 16:46
0
Hajduk dobio veliko pojačanje: Nikola Kalinić se vratio na Poljud
Nikola Kalinić ponovno se priključio prvom timu Hajduka te će od danas započeti pripreme za nastavak sezone.

Iskusni napadač vraća se na Poljud nakon višemjesečne pauze, a danas je i službeno potpisao ugovor s klubom do kraja aktuelne sezone.

Nikoli je ugovor s Bijelima istekao krajem jula prošle godine te je od tada odlučio uzeti pauzu od nekoliko mjeseci. Tokom novembra prošle godine trener Mislav Karoglan i sportski direktor Mindaugas Nikoličius obavili su razgovor s njim te su zajednički zaključili kako će Nikola najprije odraditi niz individualnih treninga prije nego se uključi u puni trenažni proces s ostatkom ekipe na počeku priprema za nastavak sezone.

Treba istaći i da je Aleksandar Trajkovski dobrovoljno prepustio Kaliniću dres s brojem 9 kojeg je uvijek i nosio u Hajduku, a makedonski napadač od sada će nositi broj 27.

Kalinić je Hajdukovo dijete. S Poljuda je otišao 2009. godine u tada rekordnom transferu u engleski Blackburn.

Nastupao je poslije toga za ukrajinski Dnipro, Fiorentinu, Milan, Romu i Atlerico Madrid.

Za A reprezentaciju Hrvatske odigrao je 42 meča, a postigao je 15 pogodaka.

Kalinić će tako biti veliko pojačanje Hajduka u borbi za titulu. Splićani su trenutno jesenji prvak Hrvatske, a tim sa Poljuda do kraja sezone želi da zadrži prvo mjesto i dođe do prve titule nakon 2005. godine.

Prije Kalinića na Poljud je stigao Laszlo Kleinheisler. Mađarski veznjak došao je na posudbu do kraja sezone iz Panathinaikosa.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.