7.1.2024. 19:51
0
Liverpool golovima u finišu meča izbacio Arsenal iz FA Cupa
Veliki derbi odigran je večeras na Emiratesu između Arsenala i Liverpoola, a nakon 90 minuta ekipa Liverpoola savladala je Arsenal rezultatom 0:2 i tako obezbijedila prolaz u narednu rundu takmičenja.

Arteta i Klopp odlučili su se poslati skoro pa najjači sastav, Liverpool je bio oslabljen neigranjem Mohameda Salaha koji se nalazi na pripremama sa reprezentacijom Egipta uoči početka Afričkog kupa nacija.

Arsenal je u prvom poluvremenu bio neuporedivo bolji tim i pravo je čudo kako domaćin nije imao prednost. No, prečka je spašavala goste nakon udarca Martina Odegaarda, a i Reiss Nelson nije bio precizan iz obećavajuće situacije.

S druge strane, Trent Alexander-Arnold je također pogodio okvir gola. Ipak, na odmor se otišlo bez golova.

U nastavku još ofanzive Arsenala, sve do posljednjih 20 minuta utakmice. Tada je Liverpool krenuo u žestoke napade i to se isplatilo.

Golman Aaron Ramsdale je u 78. minuti sjajno odbranio udarac Luisa Diaza, a onda je minut kasnije prečka spasila Arsenal nakon udarca Dioga Jote.

To je bio uvod u dešavanja iz 81. minute. Jakub Kiwior je u gužvi zakačio loptu glavom i poslao je u svoju mrežu za vodstvo Liverpoola.

Liverpool u 95. minuti preko Luisa Diaza stigao do drugog pogotka čime je ovjerio plasman u narednu fazu takmičenja.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.