29.2.2024. 13:26
0
Pogba suspendovan na 4 godine zbog dopinga!
FOTO: Screenshot/instagram
Paul Pogba, veznjak Juventusa i prvak svijeta s Francuskom 2018., kažnjen je suspenzijom na četiri godine zbog korištenja nedopuštenih sredstava.
To je je odlučio talijansko tužilaštvo za borbu protiv dopinga.
Pogba je suspendovan zato što je test kojem je podvrgnut nakon utakmice Udinesea i Juventusa 20. augusta 2023. pokazao da ima višak testosterona. Pogba na toj utakmici nije igrao, nego ju je presjedio na klupi.

U postupku se nije vjerovalo Pogbinoj odbrani, koja je tvrdila da je njen štićenik slučajno uzeo nedozvoljenu supstancu.

Zanimljivo, Pogbini advokati nisu uložili žalbu na ovako rigoroznu kaznu.

Talijanski mediji dodaju da s obzirom na to što Pogba za dvije sedmice navršava 31 godinu, ovako duga suspenzija znači kraj njegove karijere.
(Aldin B.)
Paul Pogba
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.