2.3.2024. 18:09
0
Premijer liga BiH: Sloga u nadoknadi vremena stigla do boda protiv Zrinjskog
Na stadionu “Dr. Milan Jelić” u Modriči odigran je susret 21. kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Sloge Meridian i aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, ekipe Zrinjskog. Susret je završen neriješenim rezultatom 1:1.

Domaćin je u posljednjem igranom susretu poražen od Posušja u Kup utakmici, a gosti su u Modriču došli sa sedam vezanih utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

Posljednji igrani susret ovih rivala završen je pobjedom Zrinjskog rezultatom 2:0.

Sam početak susreta donio je dobru i napadačku igru domaćina koji su već u petoj minuti imali sjajnu priliku kada je odlični Dejan Vidić pogodio stativu.

Nakon uvodnog pritiska i inicijative domaćina uslijedila je nešto bolja igra Zrinjskog.

Zbog prigovora, Anđelko Tadić, član stručnog štaba Vlade Jagodića bio je prvi u bilježnici glavnog sudije Antonija Bandića.

U 38. minuti zaprijetio je Zrinjski, Kiš je centrirao iz slobodnog udarca, a Barišić je glavom šutirao pravo u dobro postavljenog Traku.

Do kraja poluvremena, Milan Milanović, kapiten domaćina je nakon prekršaja nad Malekinušićem dobio žuti karton. Centrirao je Kiš ponovo, lopta je prošla kroz kazneni prostor, a Trako ponovo dobro intervenisao.

Drugo poluvrijeme je počelo na sličan način kao i sama utakmica, prilikom za domaćina. Karač je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Marić sjajno odbranio.

Prvi igrač u gostujućoj ekipi koji je dobio javnu opomenu bio je Malekinušić.

Nakon loše rekacije Jakovljevića ukazala se prilika za Slogu koju domaćin nije iskoristio.

Treći igrač na utakmici sa žutim kartonom bio je Ajdin Redžić koji je javnu opomenu dobio nakon neprimjerene reakcije na jednu od Bandićevih odluka.

Trener gostiju je prvi mijenjao, Malekinušić i Kiš su izašli iz igre, a zamijenili su ih Ćuže i Mulahusejnović.

Stanje terena nije dopuštalo neku dopadljivu igru premijerligašima koji su pokušavali centaršutevima doći do prilike za postizanje gola.

Bilbija je 66. minuti zaprijetio, ali je njegov udarac izblokiran, nedugo zatim glavom je pokušao i Tičinović, ali je njegov udarac nije bio dovoljno precizan.

Defanzivac Zrinjskog, Barišić je pogriješio pa svoju grešku pokušao ispraviti pravljenjem prekršaja zbog kojeg je na kraju dobio i žuti karton. Šutirao je Dejan Vidić direktno iz slobodnog udarca, ali je Marko Marić dobro intervenisao.

Fedor Predragović je dobio žuti karton u redovima domaćina.

Penal je svirao Bandić u 73. minuti nakon što je Mulahusejnović pao na zemlju nakon što ga je kapiten domaćih u vazdušnom duelu udario laktom u predjelu vrata. Dosuđeni jedanaesterac je pokrenuo niz verbalnih okršaja i gužve na terenu i pored terena, a ishod je bio veliki broj kartona, a crvene kartone dobili su predstavnik kluba iz Doboja te trener gostiju Željko Petrović kao i igrač domaćih Miloš Nikolić, ali i Mario Ćuže iz redova gostiju.

Nakon prekida koji je trajao više od gotovo osam minuta, Nemanja Bilbija uspješno realizuje jedanaesterac i dolazi do svog sedamnaestog gola ove sezone.

Sudijska nadoknada je iznosila šest minuta i Sloga je upravo u sudijskoj nadoknadi uspjela poravnati na 1:1, Dejan Vidić je šutirao i pogodio stativu, a odbijenu loptu u gol je pospremio Srđan Grabež.

U narednom kolu Sloga će igrati u gostima protiv Širokog Brijega, a Zrinjski u Mostaru dočekuje Borac u derbi susretu narednog kola.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.