8.3.2024. 16:10
0
Petar Sučić odbio poziv reprezentacije BiH: Odabrao je Hrvatsku
Selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Igor Janković, jučer je objavio spisak fudbalera za utakmicu sa Slovenijom. Na njemu je i ime Petra Sučića, ali on se očito neće pojaviti na okupljanju.

Kako saznaje SportSport, fudbaler GNK Dinamo Zagreb odbio je odazvati se na okupljanje mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Tako je on samo još jedan u nizu fudbalera koji su napustili Bosnu i Hercegovinu čim su dobili priliku da igraju pod grbom komšija.

Podsjetimo, Sučić je 16 puta nosio dres juniorske i osam puta dres mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, a sada je izbor pao na Hrvatsku.

Mladi veznjak rođen je u Livnu 2003. godine, a fudbal je počeo igrati u Iskri iz koje u U17 kategoriji prelazi u Zrinjski.

Kupuje ga 2022. godine Dinamo, bio je opet na posudbi u Zrinjskom, a od ove sezone igra standardno u dresu Modrih upisao je već 29 nastupa.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.