17.3.2024. 21:54
0
Premijer liga BiH: Velež pobjedom protiv Igmana se vratio na pobjednički kolosijek
Velež je u posljednjoj utakmici 23. kola Wwin lige BiH rezultatom 2:0 savladao Igman, čime je prekinuo vrlo loš rezultatski niz od šest mečeva bez pobjede i vratio se na treće mjesto na tabeli.

U ovaj meč ušao je Velež sa jasnom ulogom favorita, no imao je i u nekim prethodnim utakmicama mostarski tim tu ulogu, pa je nije opravdao. Međutim, danas je imao za protivnika desetkovani Igman, dok je mostarski tim uglavnom bio kompletan, pa je bilo jasno da Mostarci imaju lijepu šansu da pobijede, prekinu loš niz i u boljem raspoloženju odu na reprezentativnu pauzu.

Već nakon 2 minuta, prekinut je jedan drugi loš niz, a Nermin Haskić postigao je nakon dugo vremena novi premijerligaški pogodak. Haskić je pogodio nakon ubačaja Vehabovića, koji je glavom u mrežu umalo sproveo Šikalo. Šikalo je prvo pogodio jednu, potom i drugu stativu, lopta je plesala na liniji, a na kraju je preko iste prebacio Haskić.

Nije Velež imao preveliku dominaciju do gola, a nije je imao ni nakon gola. Ipak, stvorio je još dvije šanse. Jedna je bio pokušaj Hrkaća iz slobodnog udarca, koji je otišao malo pored gola, a drugi je bio pogodak Haskića nakon lijepe akcije, koji je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Na drugoj strani, Igman je nakon lijepe akcije zaprijetio prvi put nakon pola sata igre, ali Hadžikić je sjajno odbranio udarac sa samo četiri ili pet metara.

Djelovalo je da bi moglo biti neizvjesno do 35. minute, kada Hrkać majstorski pogađa sa distance nakon što je predriblao jednog igrača, a Velež je nakon toga imao ogromnu prednost i bilo je jasno da je blizu osvajanja nova tri boda. 

Drugi dio je protekao u potpunoj kontroli terena od strane domaćeg tima, koji je stvorio nekoliko jako lijepih šansi. Tako je u 57. minuti zaustavio pokušaj Šikala, a desetak minuta kasnije i pokušaj Suljića. Nisu to bile jedine dvije šanse za Velež, ali bile su bez dileme najbolje.

U 87. minuti Petrović je pokazao na bijelu tačku zbog igranja rukom jednog igrača gostiju, no na asistenciju pomoćnika je preinačio svoju odluku, jer je jedan igrač Veleža bio u ofsajdu.

Nije bilo promjena do kraja meča, pa je Velež osvojio važna tri boda i preuzeo je treće mjesto na tabeli sa 39 bodova. Četvrta Sloga ima bod manje, a peto Sarajevo dva boda manje, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će u nastavku sezone izgledati borba za plasman u Evropu.

S druge strane, Igman ima 23 boda, šest više od posljednjeplasirane Zvijezde. Bodovno je izjednačen sa Željezničarom i Tuzlom, dok ima bod manje od GOŠK-a. 

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.