22.3.2024. 9:29
0
Meč između BiH i Izraela će biti otkazan?
FOTO: Dnevni Avaz
Utakmica Bosna i Hercegovina – Izrael danas će navodno biti otkazana.

Kako prenosi portal Reprezentacija.ba oba Saveza su izrazila želju da se utakmica ne igra nakon sinoćnjih poraza.

I policijske agencije su za otkazivanje utakmice zbog sigurnosnog rizika koji je neuporedivo veći od bilo kakve sportske važnosti ove utakmice.

UEFA je navodno već odobrila otkazivanje utakmice, a danas će se potvrditi odluka.

Ovu informaciju u razgovorima za izraelske medije potvrdio je i predsjednik tamošnjeg Fudbalskog saveza

“Zbog napete situacije UEFA me kontaktirala čim su završene utakmice i tražili su da li bismo mogli odustati od meča protiv Bosne i Hercegovine koja je beznačajna za obje selekcije.”, rekao je Zoertz.

“Siguran sam da bi FS Bosne i Hercegeovin učinio sve da dobro domaćinstvo, ali pod trenutnim okolnostima odobrio sam otkazivanje utakmice”, kazao je Zoertz.

Podsjetimo, UEFA je još prije mjesec dana dogovorila da će poraženi iz polufinalnih duela baraža igrati prijateljske utakmice.

Izrael je sinoć u Budimpešti poražen od Islanda sa 4:1, dok su Zmajevi nesretno izgubili od Ukrajine 2:1.

(Erna H.) 

IZRAELBIH
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.