26.3.2024. 14:27
0
Iako se povezivao sa Željezničarom i Veležom: Benjamin Tatar otišao u Finsku
Nekada sjajni član Sarajeva i Borca Benjamin Tatar već određeni period je bez kluba. Nije Tatar bio u formi, što se itekako osjetilo, a ove zime spominjao se povratak u Wwin ligu.

Povezivao se sa Tatar sa FK Velež i FK Željezničar, no nije potpisao ugovor, a sada je poznato gdje ide u nove izazove.

Naime, Tatar je potpisao ugovor sa finskim klubom IF Gnistan. Finci su to potvrdili putem zvanične stranice kluba i vjeruju da će Tatar biti veliko pojačanje.


Gnistan je član elitnog ranga nogometa u Finskoj, a većina igrača su domaći.

Trener je 37-godišnji Finac Jussi Leppalahti. Za Tatara su naveli da ima iskustvo igranja u pet različitih zemalja, te da je dva puta bio prvak Bosne i Hercegovine.

Također je navodi da je igrao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Posljednji angažman Tatar je imao u Kazahstanu, tačnije ekipi Okzhetpesa, no nije se najbolje snašao. Prije toga je bio u Saudijsku Arabiju u koju je otišao nakon sjajnih igara u FK Sarajevo, no brzo se vratio u bh. nogomet.

Potpisao je za FK Borac. Tatar je nastupao i za FK Radnik Hadžići, NK Novigrad, Cibaliju, Slaven Belupo, a upravo je iz Hrvatske stigao na Koševo, te pobrao brojne simpatije.

Uspio je upisati četiri nastupa i za reprezentaciju BiH, što govori o njegovim partijama u navedenom periodu.

(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.