11.4.2024. 13:02
0
Šok u Austriji: Mladi fudbaler preminuo nakon stravične nesreće
FOTO: instagram
Dvadesetdvogodišnji fudbaler Union Nojkirhena, Lukas Moser iz Gornje Austrije bio je uključen u strašnu nesreću poslije koje je i preminuo.

Njegov klub i saigrači tuguju zbog njegove smrti i ističu da je bio voljen i uzoran saigrač. Prošlog četvrtka u Njemačkoj, u Heiligenbergu (općina Grieskirchen), dogodila se strašna nesreća.

Na raskrsnici su se sudarila dva vozila, koja su odbačena na susjednu njivu. Vozača kombija (22) izbacilo je iz vozila i preminuo je na mjestu događaja.

Kako sada izvještava "Ligaportal", prenosi Telegraf.rs, žrtva nesreće je bio fudbaler Lukas Moser iz tima "Union Neukirchen am Walde".

- Svi smo potpuno zatečeni time da je naš dragi saigrač i prijatelj Lukas Moser tako brutalno otišao iz naše sredine. 'Luki' je bio pravi uzor kako na terenu, tako i van njega, predstavljajući povezanost, ambicioznost, zabavu i apsolutnu pouzdanost. Bilo da je bio snažan timski igrač, posvećeni mladi trener ili vrhunski organizator raznih izleta i događaja, na njega se uvijek moglo osloniti - istakli su iz kluba i dodali:

"Još uvijek ne možemo da povjerujemo u ovaj bolan gubitak i teško pronalazimo prave riječi. Prije svega, porodici, ali i svim prijateljima i poznanicima izražavamo iskreno saučešće! Počivaj u miru i hvala za sve, Luki! Beskrajno nam nedostaješ".

Rastanak će biti u subotu, a njegovi saigrači će se vratiti na teren samo nekoliko sati kasnije.

- To će biti veliki izazov - rekao je vođa sekcije Maks Gšajder za "Ligaportal".

- Fudbalski klub bio je šokiran više dana. Lukas je bio branioc u borbenom timu i bio je veoma voljen - istakao je on.

Austrija
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.