7.6.2024. 18:10
0
Cirkus na Kupu prijateljstva: Potukli se fudbaleri Rijeke i banjalučkog Borca
Ovih dana na fudbalskim terenima srbijanskog Zlatibora igraju se mečevi turnira pod nazivom "Kup prijateljstva".

Kup prijateljstva evropskih klubova je međunarodni fudbalski turnir na Zlatiboru za igrače mlađe od 19 godina, osnovan sa ciljem da na jednom mjestu okupi najbolje klubove iz regiona.

Turnir je osnovan sada već davne 2014. godine pod nazivom "Turnir prijateljstva", a tokom prve četiri godine organizovan je na terenima Etno sela “Stanišići”.

Nakon 4 godine, prestižni regionalni turnir je preimenovan u Kup prijateljstva evropskih klubova, a također je promjenjeno i mjesto održavanja turnira, pa je od 2018. godine turnir preseljen na Zlatibor.

Danas je u toku meča Borca iz Banja Luke i Rijeke došlo do tuče igrača, nakon jednog manjeg faula.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.