9.6.2024. 22:40
0
"Zmajevi" poraženi u Empoliju od evropskog prvaka: Ostaje žal za propuštenim šansama
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Italije u prijateljskom meču odigranom na stadionu Carlo Castellani u Empoliju.

Italijani su u posljednjoj provjeri pred EURO, gdje brane titulu prvaka, trijumfovali rezultatom 1:0.

Jedini pogodak na meču postigao je Davide Frattesi, igrač Intera, u 38. minuti.

Prvo poluvrijeme bilo je znatno sadržajnije od drugog, a svoje šanse, za razliku od utakmice protiv Engleske, imala je i Bosna i Hercegovina.

Već u sedmoj minuti Italijani su napravili kardinalnu grešku u odbrani, predali loptu u noge Hajradinoviću koji je ušao u šesnaesterac, napravio par koraka i precizno šutirao, a Donnarumma vrhovima prstiju skreće loptu u korner.

Tri minute poslije zaprijetili su i Azzuri, a Pirić i Katić zajedničkim snagama zaustavili su Chiesu.

Drugi dobar pokušaj na meču Zmajevi su imali preko Gazibegovića u 18. minuti. On je šutirao iz slobodnjaka, a italijanski golman ispod prečke odbio loptu u korner.

Još jedna opasna situacija pred golom Italije uslijedila je tri minute kasnije. Gazibegović je probio po desnoj strani i zavrnuo u šesnesterac, odbrana Italije intervenisala, lopta se odbila pravo na nogu Hajradinoviću, no njegov udarac je izblokiran.

Uslijedile su nešto mirnije minute, a upravo u tim momentima viđen je gol koji je riješio utakmicu. Igrala se 38. minuta kada je Chiesa s lijeve strane zavrnuo loptu u šesnaesterac, Frattesi je imao dovoljno vremena i prostora, na odličan ubačaj otvorio je stopalo i efektno pogodio.

U drugom poluvremenu Italija je imala dvije prilike, a oba puta je Pirić odbranio šut Scamacce. BiH nije imala snage da ozbiljnije ugrozi Azzure, a u 90. minuti Ahmedhodžić je propustio surovo kazniti Italijane nakon pogrešnog dodavanja Di Marca. Italijanski reprezentativac pokušao je odigrati povratni pas, dodado je lopte tačno u noge bh. stoperu, ali se Ahmedhodžić nije najbolje snašao oči u oči sa Donnarummom.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.