25.6.2024. 12:18
0
Ćorić: Želimo gledati boljeg, hrabrijeg Želju; Rahimić: Ovo što smo zatekli u klubu nije dobro stanje, ali tu smo da to ispravimo
FOTO: sportsport.ba
Press konferencija je bila povodom početka priprema za novu sezonu, a fudbaleri Željezničara danas će odraditi i prvi trening.

Medijima se prvi obratio novi šef stručnog štaba Denis Ćorić.

"Nadam se da ste dobro, vjerujem da ćemo se svi zajedno veseliti", rekao je Ćorić na početku, zatim je riječ uzeo Rahimić.

"Obavili smo razgovore sa starijim igračima. Uz jedan odličan razgovor s njima odlučili smo da ostanu dio nas, pronaćemo mjesto u klubu Štiliću i Cocaliću gdje se najbolje pronalaze", rekao je Rahimić u uvodu i nastavio:

"Želimo stabilizaciju kluba u svakom segmentu. Ovo što je ranije urađeni bilo je loše. Ovo što se prije radilo neće se raditi dok smo mi tu. Ovo što smo zatekli u klubu nije dobro stanje, ali tu smo da to ispravimo."

"Oni igrači koji zaslužuju tu će ostati, teško je precizirati neke stvari imaju 42 igrača Želje na platnom spisku, ko je to pravio ne želim u to ulaziti, smanjit ćemo taj broj na 25 igrača. Škola fudbala je mnogo bitna, prioritet je da stablizujemo prvu ekipu, ali sigurno da će doći vrijeme na akademiju gdje treba stanje dosta da se popravi."

O transefrima iz kluba?

"Očekujemo jedan veliki transfer, ali to će biti ubrzo, velika je vjerovatnoća se

Ćorić je nastavio:

"Ja kao trener bih volio da imam takve veličine u klubu kao što su Štila i Coca. Što se tiče priprema, prozivkom ulazimo u sezonu. U hodu spremamo igrački kadar, nećemo puno žuriti.

Polako pravimo ekipu i nadam se da će biti ok", istakao je Ćorić i dodao:

"Vukoja je predstavljen, još tri igrača će biti predstavljena danas. Kad sam došao ovdje, rekao sam da ne želim bombastične izjave, ali želim rad, red, disciplinu. Želimo gledati boljeg, hrabrijeg Želju i uz dobar rad možemo napraviti takvog Želju."

"Poznajem cijelu ligu vrlo dobro i igrači koji nam danas dolaze mogu biti pojačanja. Razgovaramo sa dosta igrača. Ja kao trener želim kvalitet u skladu sa našim mogućnostima. Sa ljudima u klubu sam u kontaktu 24 sata. Trebat će nam malo vremena. Ja znam šta Željo i koliko znači ljudima."

"Moram se zahvaliti Dini Đurbuzoviću na svemu što je uradio za Želju. Nakon prvog kontakta sa Željom kontaktirao sam Dinu, želio sam da sjednem s njim, to je čovjek kojeg cijenim. Dino će biti čovjek za savjete tu 24 sata, on je DNK Želje."

Ćorić je za kraj dodao:

"Prve četiri ekipe su promijenili trenere, nažalost BiH ima ružan trend mijenjanja trenera. Za jedan ozbiljan projekat treba vremena. Znamo šta je Jakirović napravio kada su mu dali vremena u Zrinjskom. Imamo mi kvalitetnih trenera, samo im treba dati vremena. Što se tiče mog stručnog štaba tu je Gušo i Joldić, sa mnom dolaze Kovač, Derviši, ostaje Seferović kondicioni", prenosi SportSport.
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.